9 Mart 2010 Salı

Bizimkiler



Bizimkiler, 1989'da televizyonlarımızda görmeye başladığımız ve 2002 yılına kadar çekimleri devam etmiş, bu tarihten sonra ise çeşitli kanallarda eski bölümleri gösterilmeye başlanmış dizi film. Dizi 3 Kanal dolaşmıştır:TRT 1, Star TV ve Show TV.Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizisidir.

90'ların ortasına kadar (ki TRT'nin egemenliği özel kanallara tam olarak kaptırması bu döneme denk gelir) ratingleri oldukça iyi olan bir diziydi.İlk iki yılında Şükrünün (Erdal Özyağcılar) ağabeyi Şevket rolünde Cihat Tamer'i izledik.

Daha sonra işlerinin yoğunluğu nedeniyle diziyi bırakan Tamer'in yerine bu role Engin Şenkan getirildi.Dizi yayınlandığı senelerde bir çok değerli oyuncusunu yitirdi.İlk kayıp dizide doktor rolünü oynayan Yavuzer Çetinkaya idi, yıl ise 1992..

Çetinkaya'nin vefatının ardından bir sene sonra bu sefer Yaman Okay hayatını kaybetti. Okay, Şükrünün karısı Nazan'ın (Ayşe Kökçü) bir baltaya sap olamamış ağabeyi Nazım rolündeydi. Ne zaman kardeşinin evine gelse, Şükrü'den fırça yerdi, Nazım da "Enişte, bu sefer süper bir iş buldum ama biraz avansa ihtiyacım var" derdi. Bölüm bitince de Şükrü'nün oğlu Ali (Atılay Uluışık) "Babam o akşam çok diretti dayıma para vermemek için ama sofrada açılan bir yeni rakının içilmesinden sonra yelkenleri suya indirdi" tarzı açıklamaları ile yine Nazım'ı kıramadığını anlardık.

Yaman Okay'dan 4 sene sonra 1997'de ise Şükrü'nün babası Hüsnü rolündeki Orhan Çağman vefat etti. Aynı yıl Erdal Özyağcılar Şehnaz Tango adlı diziye başladığı için kadrodan çıktı ve yerine bir başka usta oyuncu Savaş Dinçel geldi.En son 2000 yılında ise dizide Orhan Çağman'ın eşi Leylayı oynayan Güzin Özipek vefat etti.Ayrıca vefat edenlerin içinde bir de Savaş Yurttaş vardı. Canlandırdığı karakterin ismi ise Hüseyindi. Ve en son huysuz ve cimri apartman yöneticisi Sabri bey yani Mehmet Akan 2006 yılında vefat etmiştir.





Bizimkiler

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails