9 Mart 2010 Salı

Bir zamanlar HBB vardı

HBB (Has Bilgi Birikim), İstanbul merkezli bir Türk televizyon istasyonudur. Kadir Has ve ailesine ait şirketler tarafından kuruldu. Türkçe kelimelerin kısaltması olmasına rağmen "eyç, bi, bi" diye okunur. Özel televizyon yayıncılığının ilk döneminde yayın yapan kanal, hala frekansını korumasına rağmen düzenli yayın yapmamaktadır.
Eskiden en iyi kanallardan biriydi. Bize hint filmlerini sevdirmiştir. Alvin, Genç Yarışçılar, Robocop gibi unutulmaz çizgi filmlerin gösterimini yapmıştır. Özellikle sabahları yayınlanan "Bodies in Motion with Gilad" adlı aerobik programı ise hiç unutulmamıştır. Yanına aldığı güzel bayanlar ve yaşlı amca ile gayet neşeli diyaloglara sahip bir aerobik programı yapardı, yaptırırdı.

Fakat HBB kendini geliştiremedi. HBB'nin müzik arşivleri de önemsenmeyecek gibi değildir.
Ayrıca 1990lı yılların başında yasaklı film Geceyarısı Ekspresi'ni gösterek ve TRT dizisi Yorgun Savaşçı'yı yeniden çekerek atılımlarda yapmıştır. Ayrıca, Amerikan In Living Color Dizisini de yayınlamıştır.
Ekranın sağ köşesinda saat bilgisi ve İstanbul'un hava durumu bilgisini veren kutucukla HBB zaman ve hava durumu konusunda izleyiciyi bilgilendirmiş şimdiki televizyon kanallarının sanal reklam uygulamasından daha da yararlı bir düşünceye imza atmıştır.


Bir zamanlar HBB vardı

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails